Nieuws

Winvision wint wereldwijde Microsoft Partner Award 2014 voor Healthcare

12-6-2014
Winvision is door Microsoft uitgeroepen tot wereldwijd Public Sector Partner of the Year 2014 op het gebied van Health. Winvision werd onderscheiden voor de innovatieve oplossingen op basis van Microsoft-technologie die worden ontwikkeld voor organisaties in de zorg. Een van die onderscheidende oplossingen van Winvision is WinCare, het in eigen beheer ontworpen en ontwikkelde centrale ICT-platform voor Jeugdhulp in transitie.

Jaarlijks reikt Microsof Awards in diverse categorieën uit aan haar partners over de hele wereld. Dit jaar waren meer dan 2.800 bedrijven uit 117 landen genomineerd voor de onderscheidingen. Winvision, opgericht in 2002, is gespecialiseerd Microsoft-partner met focus op de zorg en het onderwijs. 

Marcel Lucker, commercieel directeur bij Winvision, is dan ook trots op de erkenning voor de dienstverlening op het gebied van zorg. “Het is een geweldige blijk van waardering voor onze medewerkers en geeft ons allemaal extra motivatie om onze activiteiten voor onze klanten naar een nog hoger niveau te tillen. Op basis van Microsoft-technologie kunnen we innovatieve oplossingen ontwikkelen die de zorg echt vooruit helpen. Ook onderschrijft deze uitverkiezing ons vertrouwen dat we met WinCare de juiste weg zijn ingeslagen.

Winvision heeft in 2014 WinCare gelanceerd als onderdeel van haar dienstverlening aan zorginstellingen. ​
​​
WinCare is het innovatieve platform voor jeugdhulp en voor de andere zorgtaken waar Nederlandse gemeenten vanaf 2015 mee belast zijn. WinCare maakt zorg- en administratieve processen digitaal en ondersteunt bij het centraal plaatsen van het gezin en het verbeteren van de samenwerking tussen alle betrokken partijen. Parlan, organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp in Noord-Holland-noord, is de eerste jeugdhulporganisatie die WinCare als centraal platform benut.

Jacqueline Koel, Project Manager Parlan: “Winvision biedt met WinCare een oplossing op basis van Microsoft-cloud technologie die het cliëntcontact aanzienlijk versterkt en ons ondersteunt bij de transitie van de jeugdhulp naar gemeenten. Cliënten krijgen dankzij WinCare de regie over hun zorg weer in handen en hulpverleners en wijkteams hebben altijd en overal – online en offline - de beschikking over de meest recente informatie.”

Jan Depping, Public Sector Lead Microsoft Nederland: " Als je kijkt naar de oplossingen voor de zorg die Winvision ontworpen en ontwikkeld heeft, dan is het geen verrassing dat dit bedrijf winnaar van de wereldwijde 2014 partner-award voor Healthcare is. Met WinCare heeft Winvision in samenwerking met Microsoft een fundament gelegd dat de hele jeugdhulpketen ondersteunt bij de ingrijpende veranderingen die momenteel plaatsvinden. We zijn dan ook erg blij met Winvision als innovatieve Microsoft-partner."​