Nieuws

Veel belangstelling voor nieuw jeugdhulpplatform

17-4-2014
Tijdens de vakbeurs Zorg & ICT van 25 tot en met 27 maart heeft Winvision veel aandacht getrokken met WinCare, het integrale ICT-platform voor jeugdhulporganisaties. Het platform is in maart gelanceerd en faciliteert jeugdhulporganisaties bij gezinsondersteuning, informatie-uitwisseling, communicatie en administratie. De lancering komt aan de vooravond van de overdracht van de verantwoordelijkheden voor jeugdhulp naar de gemeenten. 

WinCare is ontwikkeld met Parlan, organisatie voor Jeugd & Opvoedhulp in Noord-Holland noord als launching customer en is een nieuw platform dat medewerkers, ketenpartners en processen in de jeugdhulp digitaal en integraal ondersteunt en dat cliënten en gezinnen de regie geeft over de inzet van hulpmiddelen. Het is een centraal systeem dat aansluit bij de wensen en eisen uit de jeugdhulp en al ingericht is op de aanstaande transitie en transformatie. In de nieuwe Jeugdwet die op 18 februari 2014 is aangenomen door de Eerste Kamer, gaat de verantwoordelijkheid voor jeugdhulp vanaf 2015 naar gemeenten en komt de jeugdhulp dichter bij het gezin te staan en ligt de nadruk meer op preventie en vroege interventie. 

EEN GEZIN, EEN PLAN, EEN SYSTEEM 
Een van de uitgangspunten van de nieuwe Jeugdzorg is ‘één gezin één plan één regisseur’. Met WinCare als centraal platform voor cliënten, organisaties en gemeenten is het mogelijk om, ook als verschillende hulpverleners betrokken zijn, gemeenschappelijk en samen met het gezin te werken aan de uitvoering van het gezinsplan.​
Dat voorkomt de extra administratieve last die nu nog realiteit is en het zorgt ervoor dat er geen gaten vallen in de jeugdhulp. Dankzij het geïntegreerde platform hebben jeugdigen de mogelijkheid direct te communiceren met hulpverleners, betrokkenen en ‘lotgenoten’.​ ​​ Microsoft Dynamics CRM Online is het centrale cliëntregistratie- en -volgsysteem waarin alle informatie wordt opgeslagen en beheerd. Die gegevens zijn beschikbaar voor de drie belangrijkste doelgroepen: cliënten (jongeren/ouders/verzorgers), professionals (medewerkers, instellingen, ketenpartners) en opdrachtgevers (plus financier of verzekeraar). 

Microsoft Dynamics Online integreert veel praktische functionaliteiten voor de jeugdhulp, zoals Microsoft Outlook waardoor afspraken, contactpersonen, e-mails en taken automatisch gesynchroniseerd kunnen worden met het gezinsdossier, en met de toepassingen als Microsoft Office, Lync, Skype en Office 365. Daarnaast biedt WinCare portalen voor jeugdigen/gezinnen, ketenpartners en opdrachtgevers, een mobiele app voor ambulante hulpverleners en connectoren voor koppelingen met de meest gebruikte systemen zoals BergOp, hrm-systemen, de VerwijsIndex en de Monitor JeugdzorgPlus. 

Tijdens Zorg & ICT hebben veel jeugdhulpinstellingen belangstelling getoond voor het nieuwe platform. Wilt u meer weten over het platform, neem dan contact op met Winvision via het contactformulier.